Immer Wieder Volksmusik

/Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
/Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
/Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
/Zuid%20Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Artiest vd week (Tommy Steib)

 

CD van de maand (Januari)

 

Marilena is geboren in Fulda en woont met haar ouders en broertje in een klein dorp bij Than in der Rhön. Ze bezoekt het gymnasium in Hilders. Haar vader is muzikant en de muziek is haar met de paplepel ingegoten en zo stond ze al als 4-jarige op de bühne.


In 2004 begon ze met piano- en gitaarlessen en in 2008 deed ze mee aan een groot songcontest in haar regio en behaalde de 1e plaats. Daardoor werd ze opgemerkt door het tekstschrijvers echtpaar Peter en Gaby Wessely uit Wenen. Zij schreven de eerste titel "Der erste Küss" voor Marilena, waarmee ze in 2009 tijdens de kinder Grand Prix in Südtirol van start ging.
In de herfst van 2009 nam Marilena haar eerste maxi single met drie eigen titels op. Er volgden vele optreden en op deze manier kon ze veel ervaring op de bühne opdoen.

In 2010 was er haar eerste grote highlight want ze werd volkomen onverwacht uitgenodigd om op te treden tijdens het grootste cultuurfeest "Das Donau Inselfest" in Wenen. Daar zong ze voor duizenden fans naast stars als Andy Borg, Nik P. en het Nockalm Quintett


In 2011 ondertekende ze haar eerste platencontract en begonnen gelijk de opnamen voor haar album "Ich bin wie ich bin", wat in juli 2011 verscheen. Alle teksten zijn van Peter en Gaby Wessely. Drie songs zijn gecomponeerd door Gottfried Würcher, de zanger van het Nockalm Quintett, die in de talenten van Marilena geloofd. De ex-keyboarder Uwe Altenried van die Klostertaler heeft het album geproduceerd.

Op 7 mei 2011 deed Marilena mee aan de talentenjacht van "Musikantenstadl" met de titel "A Lausboa muss er sein" en won de halve finale met 58% van de stemmen. Ze werd daardoor ver over de grenzen van Duitsland heen bekend en nu ze de "Stadlstern 2011" heeft gewonnen helemaal.

Schlager nieuws

 • Gaat VoXXclub naar Lissabon?
  Gaat VoXXclub naar Lissabon om Duitsland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie songfestival met hun song "I mog di so"?Ze maken volksmuziek - moderne - en hebben inmiddels de harten van vele fans veroverd. Nu gaan de lederhosen boys proberen om Duitsland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie songfestival in Lissabon 2018. De vijf heren Christian Schild, Michael Hartinger, Korbinian Arendt, Florian Claus en Stefan Raaflaub treden 22 februari aan in de live TV Show "Unser Lied für Lissabon" waarin de beslissing volgt wie Duitsland mag vertegenwoordigen in Lissabon want er zijn 6 acts geselecteerd. Of "I mog di so" VoXXclub werkelijk naar Lissabon brengt is afwachten maar zeker is dat vele Schlager- en Volksmuziek artiesten voor hun gaan stemmen. Daarnaast zullen ook de fans massaal gaan stemmen want ze willen allemaal VoXXclub in Lissabon zien.Naast de tv kijkers stemmen ook een 100-koppig Eurovision panel en een internationale experten jury. Die stemmen stellen voor een derde. Dus allemaal duimen want VoXXclub in Lissabon, in lederhosen en met een Duitstalig lied willen we als Schlager- en volksmuziekfans toch allemaal!!!Donderdag 22 februari van 20.15-22.00u. bij de ARD "Unser Lied für Lissabon".
 • Original Tiroler Echo - Ein Gruß aus den Bergen
  De Original Tiroler Echo viert met het nieuwe album "Ein Gruß aus den Bergen" hun 40-jarige bühnejubileum.Op 23 februari verschijnt het jubileum album en bevat mooie titels in de typische Tiroler Echo sound zoals "Dirndln woll'n gern Walzer tanzen", "Echo Walzer (instrumentaal)", "In der Ferne leuchten Sterne" en de titelsong "Ein Gruß aus den Bergen".De band rondom leider en oprichter Luis Plattner is al jarenlang de begeleidingsband van Hansi HInterseer tijdens zijn tournees en dat is ook dit jaar het geval als ze samen vanaf 27 februari op tournee gaan en 35 concerten geven in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland, Denemarken en Frankrijk.
 • Die jungen Zillertaler presenteren "Tal mit Z'
  Die jungen Zillertaler presenteren de videoclip "Tal mit Z" van hun album "Partykracher - Die größten Hits der JUZIs".
 • Helene Fischer helaas nog steeds ziek
  Afgelopen maandag 12 februari heeft Helene Fischer wederom haar arts bezocht en helaas moest op advies van hem ook de beide concerten in Wenen op dinsdag 13 februari en woensdag 14 februari afgezegd worden.Op dit moment zijn er nog geen data bekend voor de inhaal concerten en hopelijk lukt dat komend weekend. Het is voor de tournee organisator een hele klus want ze moeten niet alleen gaatjes in de agenda van de desbetreffende hallen vinden maar er werken ook circa 150 man/vrouw voor en achter de bühne mee tijdens de concerten van Helene Fischer en die hebben na de tournee andere afspraken. Morgen word bekend gemaakt of de concerten van 16 t/m 18 februari in Wenen door kunnen gaan.Helene is nu al een dikke week ziek door een luchtweginfectie als gevolg van een griepvirus en dat is niet goed voor haar stem.Doordat Helene ziek is verschijnen de meest onzinnige verhalen over Helene in de roddelpers met de Bild Zeitung voorop. Helene heeft gisteren een statement afgegeven op Instagram en Facebook. In het kort komt het er op neer dat ze elke dag weer hoopt dat er 's nachts een wonder gebeurd en ze weer op de bühne kan. Ze vocht eigenlijk tegen het ziek zijn maar dat heeft ze inmiddels los gelaten want dat hielp niet. Ze moest accepteren dat ze momenteel niet bij haar fans kan zijn en dat was moeilijk. Dat de eerste concerten In Berlijn afgezegd moesten worden was een hele moeilijke beslissing want ze beseft maar al te goed dat mensen vrij van hun werk hebben genomen voor de concerten, hotelovernachtingen hebben geboekt, vele ontelbare kilometers voor niks hebben gereden of gevlogen en er vele teleurgestelde fans zijn. Ze weet wat de fans er voor over hebben om bij een concert van haar te zijn. Daarvoor bedankt ze de fans elke dag! Nu zijn ook de fans in Oostenrijk getroffen door het afzeggen van concerten, en ook haar gehele team wacht met smart dag na dag op haar. Ze schrijft dat het naar omstandigheden goed met haar gaat maar de infectie is helaas zeer hardnekkig en laat niet toe dat ze kan zingen. Ze bedankt de fans voor het begrip, voor de trouw en alle lieve beterschap wensen. Ook van haar gehele crew regent het liefde voor haar en dat is troostend en doet haar goed. Ze vertrouwt er op dat alles zo komt zoals het moet zijn. Als p.s. schrijft ze: "Ik kan niet vaak genoeg zeggen, laat jullie niet door de media verblinden. Ik ben niet zwanger en ook geen wonder genezer uit Amerika behandelt mij. Allemaal onzin! Ik ben ook niet doodziek, ik kom weer!!!"Het SCHLAGERBURO wenst Helene van harte beterschap en dat ze snel weer kan zingen. UPDATE 15-02-2018 om 2015u.: Helene is weer beter en kan haar tournee vanaf morgen 16 februari weer voortzetten. Volgende week word bekend wanneer de 5 afgezegde concerten in Berlijn en de 2 afgezegde concerten in Wenen ingehaald worden.
 • Beatrice Egli haar nieuwe album verschijnt later
  Het nieuwe album "Wohlfühlgarantie" van Beatrice Egli verschijnt niet zoals eerder gepland op 16 februari maar is verschoven naar 16 maart.Vol gevoel en hartstochtelijker als nooit tevoren vertelt Beatrice Egli zoals altijd met positieve energie verhalen en overtuigt met een toegankelijke sound tussen pop en Schlager!Met "Wohlfühlgarantie" presenteert Beatrice Egli inmiddels haar 5e studio album, geteld vanaf het winnen van "Deutschland sucht den Superstar". Op in totaal 14 liederen nodigt de jonge powervrouw uit om te dansen en te dromen, en zorgt met haar teksten, die gelijk het hart raken, en haar open en charmante manier van doen, steeds weer voor de juiste kick bij jong en oud.Songs zoals de eerste singles "Herz an" en het al in oktober 2017 verschenen "Keiner küsst mich", waarin Beatrice Egli haar hart opent en over het verlangen naar een bepaald iemand zingt, zijn echte power songs, die gelijk aankomen en je meeslepen. Geen wonder: De zangeres laat zich op "Wohlfühlgarantie" van haar persoonlijkste en gelijktijdig sterkste kant zien.
 • Marc Pircher presenteert "Comme Ci, Comme Ca"
  Marc Pircher presenteert de videoclip van zijn nieuwe single "Comme Ci, Comme Ca".De nieuwe single is een Schlager die stemming en vrolijk maakt door pure levensvreugde!Al enige tijd heeft de Zillertaler zanger en muzikant deze song in zijn repertoire tijdens live optredens, en er vergaat geen optreden waarbij het publiek niet massaal om een toegift vraagt van "Comme Ci, Comme Ca". Op de radio komt de single inmiddels ook goed aan en de kans is groot dat dit lied een hit word.Het beste van de single "Comme Ci, Comme Ca" is dat het een voorbode is van Marc Pircher zijn nieuwe album "Laut + Leise", wat op 20 april verschijnt.
 • Helene Fischer nog steeds ziek
  Ondanks een intensieve medische behandeling heeft Helene Fischer haar gezondheidstoestand zich tegen alle verwachtingen in niet verbetert.Daarom is met pijn in het hart besloten om de concerten van vandaag 10 februari en morgen 11 februari in Berlijn af te zeggen. Helaas is de planning van inhaal concerten nu erg moeilijk geworden, want de Mercedes-Benz Arena heeft in de mogelijke periode niet genoeg vrije dagen in de agenda. Er word aan een oplossing gewerkt en dit zal uiterlijk woensdag 14 februari bekend gemaakt worden.SCHLAGERBURO: Het concert van gisteravond 9 februari werd ook afgezegd.
 • De jungen Zillertaler op 1 in de Oostenrijkse charts
  De Jungen Zillertaler schoten met "Partykracher" op de 1e plaats van de Oostenrijkse Top 40 album charts. De jungen Zillertaler hebben een hele goede reden om feest te vieren. Het nieuwe album "Partykracher - Die größten Hits der JUZI's" kwam op de 1e plaats van de Oostenrijkse verkoop charts. Het is voor de JUZI's hun eerste nummer 1 album in hun succesvolle carrière. Daarover Markus Unterladstädter van de jungen Zillertaler: "Sinds vele, vele jaren staan we succesvol op de bühne en hebben werkelijk zeer, zeer vele en leuke momenten mogen beleven. Maar dat wat zich momenteel afspeelt heeft zich in de carrière van de jungen Zillertaler nog nooit eerder voorgedaan! Al 25 jaar staan we nu op de bühne en nu voor de eerste keer zijn wij op de 1e plaats van de album charts in Oostenrijk terecht gekomen, en daarvoor willen we 'dank-je-wel' zeggen - aan al onze fans en aan alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt!".Peter Schilling (directeur AOR Labelgroup/Sony Music): "Al vele jaren zijn de JUZI's, zoals de band liefdevol door hun fans genoemd word, een vaste waarde in de Partyschlager. Des te meer verheugen we ons over dit grote succes van de band, en de ononderbroken trouw van de fans, en vooral om de nummer 1 notering in de album charts. Dat deze mijlpaal in samenwerking met hun nieuwe muzikale partner Ariola/Sony Music Entertainment gelukt is, verheugd me zeer".Op 26 januari verschenen de meest bekende hits van de JUZI's op hun eerste "Best of" album "Partykracher - Die größten Hits der JUZI's". De cd bevat naast een omvangrijke "Best of" van 16 songs ook twee nieuwe medleys en de nieuwe song "Humba Tätätä". Naast de cd is er een dvd met een schitterend live concert. Het bonusmateriaal vertelt de geschiedenis van de JUZI's, over hun vriendschap met de dwergen voordat ze de bühne opgaan en nog veel meer. Een aanrader deze dubbel cd!