Aflevering 500

Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Immer Wieder Sonntags 2

 immer wieder sonntags

Aflevering 4 : 17-06-2018

Michelle - In 80 kussen um der welt

Marie Wegener - Koniglich

Anna-Carina Woitschack - Liebe passiert

CD van de maand (Juni)

cover

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Marilena is geboren in Fulda en woont met haar ouders en broertje in een klein dorp bij Than in der Rhön. Ze bezoekt het gymnasium in Hilders. Haar vader is muzikant en de muziek is haar met de paplepel ingegoten en zo stond ze al als 4-jarige op de bühne.


In 2004 begon ze met piano- en gitaarlessen en in 2008 deed ze mee aan een groot songcontest in haar regio en behaalde de 1e plaats. Daardoor werd ze opgemerkt door het tekstschrijvers echtpaar Peter en Gaby Wessely uit Wenen. Zij schreven de eerste titel "Der erste Küss" voor Marilena, waarmee ze in 2009 tijdens de kinder Grand Prix in Südtirol van start ging.
In de herfst van 2009 nam Marilena haar eerste maxi single met drie eigen titels op. Er volgden vele optreden en op deze manier kon ze veel ervaring op de bühne opdoen.

In 2010 was er haar eerste grote highlight want ze werd volkomen onverwacht uitgenodigd om op te treden tijdens het grootste cultuurfeest "Das Donau Inselfest" in Wenen. Daar zong ze voor duizenden fans naast stars als Andy Borg, Nik P. en het Nockalm Quintett


In 2011 ondertekende ze haar eerste platencontract en begonnen gelijk de opnamen voor haar album "Ich bin wie ich bin", wat in juli 2011 verscheen. Alle teksten zijn van Peter en Gaby Wessely. Drie songs zijn gecomponeerd door Gottfried Würcher, de zanger van het Nockalm Quintett, die in de talenten van Marilena geloofd. De ex-keyboarder Uwe Altenried van die Klostertaler heeft het album geproduceerd.

Op 7 mei 2011 deed Marilena mee aan de talentenjacht van "Musikantenstadl" met de titel "A Lausboa muss er sein" en won de halve finale met 58% van de stemmen. Ze werd daardoor ver over de grenzen van Duitsland heen bekend en nu ze de "Stadlstern 2011" heeft gewonnen helemaal.

Schlager nieuws

 • Die Amigos komen met een nieuw album
  Amigos komen op 13 juli met hun nieuwe album "110 Karat".Met hun nieuwe album "110 Karat" presenteren de Amigos zich opnieuw zeer veelzijdig - elk lied heeft zijn eigen unieke geschiedenis. Veel hartstocht, moed en levenservaring vloeiden in dit album van de twee broers. Over hun meer dan 100 gouden en platina awards en de herhaling van de charts triple gesproken laten die Amigos zich ontspannen zien. "We hebben geen druk op succes. We maken muziek uit hartstocht". Zo is ook het nieuwe album ontstaan. Vol uitdrukking, herkenbaar in de interpretatie en intonatie, vol gevoel. "Wij zijn oneindig dankbaar dat wij na zoveel tijd op de bühnen nog steeds zo veel mensen met onze muziek bereiken, enthousiast en gelukkig maken. Met een album wat ons zelf ook gelukkig maakt. "110 Karat" is een loepzuivere Amigos productie met 14 titels die we met liefde en uit diepe overtuiging geproduceerd hebben".De eerste single "110 Karat" geeft het album zijn veelbelovende naam. Modern gearrangeerd en geproduceerd, beschrijft de titel het verlangen naar de partner.Het album "110 Karat" verschijnt op 13 juli. Een videocollectie van alle nieuwe titels, opgenomen in het schitterende Kroatië in de zuidelijke regio Dalmatië, plus een fotoshow bied de gelijknamige dvd.
 • Uitzending gemist: Immer wieder Sonntags
  De ARD zond vanmorgen 17 juni de 4e live uitzending van "Immer wieder Sonntags" in 2018 uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog t/m zaterdag 23 juni zien. Stefan Mross presenteerde vanmorgen o.a. de volgende artiesten:Michelle VoXXclub Mary Roos Patrick Lindner & Nicki Anna-Carina Woitschack Günter Wewel Mitch Keller Südtiroler Spitzbuam Uta Bresan Lausbuam
 • Die Zillertaler Haderlumpen stoppen
  Die Zillertaler Haderlumpen stoppen over twee jaar met hun muzikale carrière.Voor het zover is komt er nog een tournee en een nieuwe cd.De fans zijn geschokt nadat de Zillertaler Haderlumpen op 6 juni op hun facebook pagina melden dat ze in augustus 2020 stoppen. Op 6 juni j.l. was het precies 31 jaar geleden dat de Zillertaler Haderlumpen hun eerste optreden hadden. Ze laten weten dat ze vele andere verplichtingen hebben. Hun familie, hun bedrijven en hun ouders worden er ook niet jonger op. Vele fans begrijpen het wel maar de schok kwam aan.Met nog drie Open Airs in Zell am Ziller, een nieuw album en een tournee wil het trio het de komende twee jaar nogmaals goed laten knallen.De "Lumpen" hebben vele volkstümliche hits op hun naam staan, die vandaag de dag ook door jongere collega's gespeeld en gezongen worden, zoals "1, 2 oder 3000 Jahre", "Haderlumpenzeit" of "Heyoheyo". Tientallen jaren vol ontroerende momenten liggen achter Vitus, Peter en Reinhard.Begin april 1987 troffen Peter Fankhauser en Vitus Amor elkaar en maakten in een gezellige ronde muziek, waarop ze spontaan besloten een muziekgroep op te richten. Na een tijdje werd het hun te eentonig en kwam Reinhard Fankhauser, een neef van Peter, bij de band. Kort daarna hadden ze op 6 juni 1987 hun eerste optreden als de "Drei Lustigen Zillertaler". De naam sprak hun niet aan en daarom besloten ze tot een andere naam en waren de "Zillertaler Haderlumpen" geboren.Door de deelname aan twee talentenjachten, waarbij ze beide keren wonnen, trokken ze de aandacht van platenfirma's. Daardoor duurde het niet lang voor hun eerste mc en cd geproduceerd werd. In 1989 traden ze voor de eerste keer op in een tv programma en wel in de ORF uitzending "Wer A sagt. Er volgden optredens in Duitsland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Zweden en de U.S.A.Tijdens de "Grand Prix der Volksmusik" in 2005 konden ze tijdens de finale in Zwitserland de 3e plaats op hun naam schrijven samen met Nina Stern. Twee jaar later wonnen ze samen met Sigrid & Marina de "Grand Prix der Volksmusik" in Oostenrijk met het lied "Alles hat zwei Seiten".Het jaarlijkse hoogtepunt voor de Zillertaler Haderlumpen en hun fans is de Open Air in Zell am Ziller met meer dan 10.000 bezoekers. Dit Open Air zal in 2020 hun laatste optreden worden waarmee ze afscheid van de bühne nemen. Voor het zover is vind het nog twee keer plaats en voor dit jaar is dat van 10-12 augustus. Naast die Zillertaler Haderlumpen treden nog vele andere artiesten op waaronder Anita & Alexandra Hofmann.
 • Goud voor Semino Rossi
  Semino Rossi heeft goud ontvangen voor zijn album "Ein Teil von mir".Op 23 juni 2017 heeft wel de meest succesvolle mannelijke Schlagerster van de afgelopen 15 jaar zijn nieuwste studio album "Ein Teil von mir" uitgebracht. Het was het startschot van de samenwerking tussen Semino Rossi en Ariola. Het album belandde bij de start op de 1e plaats van de Oostenrijkse, de 2e plaats van de Zwitserse en 4e plaats van de Duitse album charts. De muzikale verjongingskuur - een nieuw label, nieuwe producent (Thorsten Brötzmann), nieuwe auteurs (o.a. Maite Kelly, Uwe Busse, Oliver Lukas) - heeft de 55-jarige zanger goed gedaan. Alle singles van de charismatische zanger behaalden de 1e plaats van de Airplay charts conservatief pop, zoals ook de actuele en derde single "Königin des Sommers".Inmiddels heeft het album de goud status bereikt en telt tot de succesvolste Schlageralbums van het afgelopen jaar.Afgelopen zaterdag, 9 juni, kreeg Semino Rossi een gouden award voor "Ein Teil von mir". Florian Silbereisen overhandigde het edelmetaal in het kader van de tv opnamen "Schlager des Sommers" in Klaffenbach bij Chemnitz (uitzending 11-08-2018). De feestelijkheden met zijn team vonden uiteindelijk met een beste Argentijnse rundersteak en een rode wijn in Semino zijn heimat Tirol plaats.© AriolaMarkus Hartmann, vice president Ariola &RCA GSA: "Semino behoort tot de harde werkers in de Schlager. Als zanger speelt hij in zijn eigen liga en het is ontzettend plezierig om met hem te mogen werken. Dat wij het eerste album van de nieuwe samenwerking nu met goud mogen bekronen, onderstreept de vreugde aan deze partnerschap".Ook live is de nieuwe sound ingeslagen en zo brengt Semino Rossi op 10 augustus een live dubbel cd en een dvd van de tour van het succesvolle album uit. Opgenomen werd het concert in het Tempodrom in Berlijn tijdens de sinds enkele weken afgesloten tournee, wat hem met 30 shows door 5 landen voerde. Semino Rossi presenteert samen met zijn grote band een veelheid aan hits van het actuele album en natuurlijk ook zijn meeste bekende oudere titels en klassiekers. De voortzetting van zijn muzikale verjongingskuur is duidelijk hoorbaar. Semino heeft in zijn live programma nieuwe modernere arrangementen die bij zijn huidige werk passen zonder zijn stijl te verlaten.De nieuwe live dvd is sowieso meer dan een gewone concertopname want het optreden in het Tempodrom werd in een Tourdag met Semino Rossi gevoegd. Zo kan de fan hem ook in de tourbus en backstage zien. De Semino Rossi fans worden, om het zo te zeggen, onderdeel van het tournee leven voor het grote concert op de avond.
 • Matthias Reim presenteert de videoclip "Meteor"
  Matthias Reim presenteert met zijn Harley Davidson de nieuwe single en videoclip "Meteor" van zijn gelijknamige album.
 • Thomas Anders zijn nieuwe single heet "Das Leben ist jetzt"
  Thomas Anders zijn nieuwe radio single "Das Leben ist jetzt" is verschenen.Met zijn nieuwe single "Das Leben ist jetzt"presenteert Thomas Anders een song die vol positieve energie zit. De song brengt de levensinstelling van de zanger tot een punt: "Das Leben ist jetzt" is een hymne aan het leven in het hier en nu, een appèl om van het moment te genieten en de dag te leven. De door Christian Geller geproduceerde song ontstond in samenwerking met de tekstschrijver Wolfgang Hofer, die meer dan 100 songs schreef voor Udo Jürgens, waaronder vele klassiekers.Charismatisch, geloofwaardig en authentiek - Thomas Anders is één van deze artiesten die met een toenemende leeftijd steeds beter worden. Een volbloed artiest met een oneindige schat aan ervaring in de entertainment en die tot de weinige Duitse artiesten behoort die internationale muziekgeschiedenis geschreven hebben. Al 40 jaar is hij geliefd bij een miljoenenpubliek voor zijn albums en ontelbare shows rondom de globe met songs vol gevoel en stemmingen. Met de nieuwe single "Das Leben ist jetzt" kondigt Thomas Anders zijn nieuwe album "Ewig mit dir" aan wat op 19 oktober verschijnt. Het zal het tweede Duitstalige album van de zanger zijn waarmee hij de afgelopen jaar ingezette weg voortzet.
 • Nockalm Quintett - Nockis Schlagerparty
  Het Nockalm Quintett komt op 13 juli met het nieuwe album "Nockis Schlagerparty".De Nockis, zoals de fans van het Nockalm Quintett hun liefdevol kennen, hebben veel redenen om een echte party te vieren want hun laatste album "In der Nacht" stond in Oostenrijk maar liefst drie weken op rij op de 1e plaats van de verkoop charts. Daarvoor kregen ze tijdens het laatste Nockalm feest goud en daarnaast platina voor het album "Wonach sieht's denn aus?" Ook in Duitsland en Zwitserland zijn de albums van het Nockalm Quintett zeer geliefd.Het jaar 2018 begon zeer succesvol voor het Nockalm Quinett, want met het winnen van de belangrijkste Oostenrijkse muziekprijs de "Amadeus Austria Award" in de categorie Schlager/volksmuziek, en met nog een aantal andere prijzen van Duitse media konden ze drie trofeeën mee naar huis nemen. Het nieuwe album "Nockis Schlagerparty" bevat de mooiste Schlagers van kwaliteit. Wat zanger en componist Gottfried Würcher, mede oprichter Wilfried Wiederschwinger, Markus Holzer, Siegfried Willmann en Kurt Strohmeier op de keyboard hebben opgenomen, is het beste wat de band ooit ingespeeld en ingezongen heeft. Met de eerste single "Weil du meine Liebe bist", een mooie en krachtige liefdesverklaring aan de vrouw, start de Schlagerparty gelijk goed. Geen tijd om uit te rusten beloofd ook "Ich weiß doch was du willst" of "Von ganzem Herzen nein". Bij "Russische Roulette" blijft niemand meer op de stoelen en is het hek van de dam. Daarnaast verrassen de Nockis ook met moedige songs zoals "Vivienne". Een melodieuze song over een escort dame. Een thema wat in de Duitse Schlager maar zelden bezongen word. Desondanks durven de Nockis wat en dat maakt hun tot de band die ze zijn, zodat ze terecht de meest succesvolle Schlagerband van Oostenrijk zijn.Naast de cd "Nockis Schlagerparty" met 12 nieuwe songs verschijnt gelijktijdig als dubbel cd "Nockis Schlagerparty (DeLuxe Edition). Op deze dubbel cd zijn op de 2e cd 12 oudere Party Schlagers van de Nockis te horen zoals de opnieuw opgenomen hits "Schwarzer Sand von Santa Cruz", "Gina", "Weine nicht um ihn", "Über Rhodos küss ich dich" en "Jenny, Jenny".
 • Michelle presenteert de videoclip "In 80 Küssen um die Welt"
  Michelle presenteert de videoclip "In 80 Küssen um die Welt", uit de TV Show "Heimlich - Die Große Schlager-Überraschung", van haar nieuwe album "Tabu".