Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Mitch Keller
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
In deze uitzending de cd van de maand van Sanny. Kay Dorfel als artiest van de week en muziek van o.a. Stefan Mross, Alpenoberkrainer, Beatrice Egli -----

14:00 - 15:00

 

15:00 - 16:00

 
Axel Becker Schenk mir noch eine tanz Alpenland Quintett Zigge zagge hoi hoi
Slavko Avsenik Trompetenecho Slavko Avsenik Trompetten echo
Beatrice Egli Wo sind all die romeos Sanny Liebesbriefe
Bella Vista Haben wir unsere traume verloren Slowenische Quintett Polka bleibt polka
Domingos Sieben wunder Alpenoberkrainer Zik zak polka
Dschingis Khan Klabautermann Alpenrebellen Trompeten
Sanny Konnte sie die zeit zuruck drehen Sanny Flieg mit mir nach rio
Freddy Freibier und Partybiener Ententanz Seline & Loreen In dirndl zum oktoberfest in bayern
Alpen Tiroler Jetzt fangt die polonase an Stefan Mross Mambofever
Kastelruther Spatzen Wir sind alle eine grosse familie Marco Ventre & Band Geh nicht weg
Kay Dorfel Engel der nacht Andy Borg Blue bayou
Kay Dorfel Holiday am worthersee Stefan Dietl  & Aufdreher Halli hallo wilkommen
Kay Dorfel Ich kan heute nicht schlafen Sanny Kinder des lebens
Slavko Avsenik Feuerwehrpolka Die 3 Z'widern I trag so gern ledernhosen
    Nockalm Quintett Komm erst wenn du bleibst
    Dolimiten Sextet Ambos polka
       

Schlager nieuws

28 juli 2021

 • Beatrice Egli moest het beklimmen van de Matterhorn verschuiven
  Beatrice Egli wilde afgelopen vrijdag, 23 juli, de Matterhorn beklimmen maar het weer trok een streep door de rekening.De Schlagerzangeres (33) moet nog een tijdje geduld hebben. Al maanden bereid ze zich voor op de kroning van haar klimcarrière. Ze wil de Matterhorn beklimmen. Eigenlijk zou 23 juli de grote dag zijn maar het kwam niet zo ver. Er ligt op de berg nog teveel sneeuw en onder die omstandigheden is het te gevaarlijk.De Matterhorn staat steeds weer voor grote uitdagingen en nu komt geduld erbij. Dat valt Beatrice Egli moeilijk maar er is geen andere mogelijkheid want de berg en de natuur hebben hun eigen wetten. Ondanks de teleurstelling nam de zangeres geen pauze. In plaats van de Matterhorn beklom ze met haar berggids Susanne Husser de nabij liggende Riffelhorn. Inmiddels smelt de sneeuw op de Matterhorn al maar het is nog niet bekend wanneer Beatrice de berg opgaat. Ze heeft voor het verschijnen van haar nieuwe album "Alles was du brauchst" op 27 augustus al vele optredens in haar agenda staan.
 • Olaf der Flipper met nieuwe single "So muss der Sommer sein"
  Olaf der Flipper met nieuwe single "So muss der Sommer sein" van start, wat een voorproefje van zijn nieuwe album "Liebe ist" is.Sommer, Sonne, Sommerglück! Met de tweede single van het nieuwe album "Liebe ist" vieren we de beste tijd van het jaar. De zomer van een jubileumjaar, wat het in zich heeft...gouden huwelijk en 75-jarige verjaardag waren afgelopen maart privé hoogtepunten. Het beroeps jubileum 60 jaar op de bühne, 10 daarvan na het afscheid van de legendarische "Flippers" als solo zanger, begeleiden het nieuwe album "Liebe ist" wat op 6 augustus a.s. verschijnt.Met het album "Liebe ist" is Olaf der Flipper in vorm. De titel keuze verwarmt en schenkt ons veel meer dan alleen plezier. Het party lied "So muss der Sommer sein" brengt het leven nog eens helemaal door elkaar en gaat vol op het zomer gevoel, opgewekt met een meeslepend optimistisch geluksgevoel. Met "So muss der Sommer sein" zijn de dagen langer en we nemen onbezorgde zomeruren mee - tijdens de happy hour, tijdens de tuin party met vrienden of ook als zomer- en vakantie gevoel aan het meer of de zee.Olaf zijn hartstocht voor de muziek is er nog altijd en met 60 jaar bühne ervaring heeft hij met zijn enthousiasme voor de muziek niks aan levendigheid, luchtigheid en hartstocht verloren.
 • Uitzending gemist: Stars am Wörthersee
  De ORF zond vanavond 24 juli "Stars am Wörthersee" uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 31 juli a.s. zien.Alfons Haider en Barbara Schöneberger presenteren o.a. de volgende artiesten:Matthias ReimAlvaro SolerMelissa NaschenwengThorsteinn EinarssonJeanette BiedermannJulian ReimAndreas GabalierDie PrinzenPoxrucker SistersJosh.Norbert OberhauserTanja LaschNik P.No Angels
 • Nieuwe single van Helene Fischer in aantocht
  Met meer dan 16 miljoen verkochte geluidsdragers, 12 platina awards en meer dan 30 gouden awards is Helene Fischer momenteel de meest succesvolle zangeres en entertainster van Europa, en heeft zich met haar spectaculaire en volledig uitverkochte tournees in de top liga gesetteld.Na een creatieve pauze meld ze zich nu weer met tromgeroffel terug: Voor haar hagelnieuwe single "Vamos a Marte" haalde Helene Fischer de zanger Luis Fonsi aan boord, die zelf door zijn onvergetelijke mega hit "Despacito" tot een wereldwijde superster werd. De single "Vamos a Marte" verschijnt op 6 augustus a.s. en is een voorproefje op Helene Fischer haar nieuwe album. "Vamos a Marte" is Helene Fischer haar eerste single sinds haar album "Helene Fischer" in 2017 verscheen. Naast de single "Vamos a Marte" verschijnt er ook een Limited Fanbundle, deze fanbundel bevat de single + 3 artprints waarvan alle drie met voorgedrukte signatuur van Helene Fischer en Luis Fonsi.
 • Ireen Sheer - Story meines Lebens
  Ireen Sheer haar nieuwe album "Story meines Lebens" met als ondertitel (Meine schönsten Lieder mit Gefühl) verscheen vandaag 23 juli.De Duits-Britse Schlagerzangeres brengt met "Story meines Lebens' een schitterend "Best of" uit. Het is compilatie van 40 hits op twee cd's met heel veel gevoel uit meer dan 50 jaar bühne ervaring. Ireen Sheer werd in 1961 op 12-jarige leeftijd in Groot-Brittannië ontdekt en brak begin 70er jaren in Duitsland door. Haar song "Goodbye Mama" belandde destijds in de top 5 van de charts. Door haar 50-jarige loopbaan als zangeres viel het haar niet zo gemakkelijk om de titels voor het album "Story meines Lebens" te kiezen want ze had uit meer dan 20 albums en meer dan 100 singles de keuze. Ontstaan is een album met haar persoonlijke lievelingsliederen en mijlpalen, die haar carrière beïnvloed hebben. Ook de mega hits "Heut verkauf ich meinen Mann", "Xanadu", "Heut' Abend hab ich kopfweh" of "Tennessee Walz" zijn op het album opgenomen, deels met compleet nieuwe arrangementen. Haar nieuwe song, met de gelijknamige titel als het album, "Story meines Lebens" is een hommage aan haar indrukwekkende carrière. Het lied beschrijft het begin in haar heimat Engeland, het begin van haar internationale carrière en eert met recht een schitterende zangeres, die in al die jaren haar charme en eerlijkheid nooit verloren heeft. Op elk Schlager evenement en in TV Shows is Ireen Sheer een graag geziene gast en kan met haar collega's spannende verhalen uit de tijd van de ZDF Hitparade vertellen. Hierin was ze stamgast met haar ontelbare hits. Ireen Sheer is al vele tientallen jaren geliefd bij haar publiek van alle leeftijden en met haar Britse accent verleent ze de Schlager tot aan vandaag de dag een hele bijzondere klank.
 • De countdown loopt bij Helene Fischer
  Schlagerzangeres Helene Fischer heeft alle berichten en foto's op haar instagram account verwijderd. Althans zo lijkt het want ook alle informatie op haar website is niet te zien en is er alleen een pagina met een countdown zichtbaar.Screenshot van Helene Fischer haar website op 22-07-2021Er loopt naast haar website en sociale media accounts zoals instagram en facebook een countdown. Het aftellen is begonnen...naar wat...maar de einddatum is 5 augustus a.s. Dat is Helene Fischer haar geboortedatum en word ze 37 jaar.De fans wachten natuurlijk met spanning op nieuws van Helene Fischer. Komt er een nieuw album, een tournee of een optreden. In elk geval is er nu een countdown en begint het aftellen. Vandaag heeft Helene Fischer op facebook en instagram een muziekfragment geplaatst en dat zorgt natuurlijk voor veel speculaties.Het is afwachten met wat voor nieuws Helene Fischer op 5 augustus komt en intussen is het zaak om haar sociale media accounts en haar website in de gaten te houden.Word vervolgd...Update: Helene Fischer komt op 6 augustus met de nieuwe single "Vamos a marte" in duet met Luis Fonsi.
 • De Amigos op de 1e plaats van de Duitse charts
  Het Schlager duo de Amigos verheugen zich over een nieuwe mijlpaal in hun carrière; Ook het nieuwe album "Freiheit" heeft de 1e plaats van de officiële Duitse album charts verovert. Het is daarmee hun 13e nummer 1 album. Daardoor haalde "Freiheit" van de Amigos de Rolling Stones in met het album "A Bigger Bang, Live in Rio 2006". In het charts overzicht staan de Amigos uit het dorp Hungen nu op gelijke hoogte als artiesten zoals Herbert Grönemeyer en James Last. Alleen Peter Maffay heeft met 19 nummer 1 noteringen vaker de Duitse charts aangevoerd. Voor het afgelopen jaar verschenen album "Tausend Träume" werd het duo in 2020, waarin ze hun 50-jarige jubileum vierden, met goud bekroont."In de afgelopen maanden is het ons bewust geworden, hoe belangrijk en kostbaar vrijheid is. Met dit gevoel hebben wij ons nieuwe album geproduceerd", verklaarden de broers Bernd en Karl-Heinz Ulrich. "Wij zijn ongelofelijk gelukkig dat onze fans de nieuwe liederen omarmen en wij met hun ondersteuning de charts mogen aanvoeren".Het duo heeft inmiddels 5 miljoen geluidsdragers verkocht en ontving meer dan 100 gouden- en platina bekroningen. Naast Duitsland is het album "Freiheit" van de Amigos ook in Zwitserland en Oostenrijk op de 1e plaats van de charts binnen gekomen. Daarmee hebben ze nu voor de 6e keer een triple behaald oftewel in alle drie de verkoop charts van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk op de 1e plaats.
 • Beatrice Egli presenteert "Alles was du brauchst
  Beatrice Egli presenteert haar nieuwe single en videoclip "Alles was du brauchst" van haar gelijknamige album wat op 27 augustus verschijnt.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.