Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Immer Wieder Sonntags, elke zondag 3 nummers uit de uitzending

Schlager nieuws

 • Andy Borg - Meine schönsten Lieder: 40 Jahre 40 Hits
  Vrijdag 24 september verschijnt de dubbel cd "Meine schönsten Lieder: 40 Jahre 40 Hits" van Andy Borg ter gelegenheid van zijn 40-jarig bühnejubileum. Andy Borg: “Ik wil mijn fans heel erg bedanken en iedereen die me op mijn weg heeft vergezeld en die me nog steeds vergezellen. Als ik tijdens mijn live optredens en rondom "Schlager-Spaß" al die eerlijk lachende gezichten zie, vergeet ik mijn nervositeit, wat ik ook na 40 jaar nog altijd voel. Elke ontmoeting met de gasten van mijn programma's en elke herinnering aan ons publiek - van de "Schlagerparade der Volksmusik", waarmee ik vanaf 1996 voor het eerst als presentator een programma mocht presenteren, via 'Musikantenstadl' tot ' Schlager-Spaß' - laat me zien dat ik in een eindeloze toegift mag leven! Destijds, net als nu, kan ik juist dat doen waarvoor ik al als tiener graag de bühne opging: mensen entertainen, ze gelukkig maken, ze aan het lachen brengen en voor ze zingen. En dat is precies waar we nog even mee door mogen gaan. Veel plezier met "Meinen schönsten Lieder" uit de ongelofelijke 40 jaar met jullie!" Jullie Andy Borg
 • ZDF Fernsehgarten
  Zondag 26 september van 12.00-14.00u. bij de ZDF "ZDF Fernsehgarten".Andrea Kiewel viert in deze laatste reguliere uitzending vanuit Mainz het 35-jarige jubileum van "ZDF Fernsehgarten" met vele artiesten zoals:Nog niet bekend...Op 10 oktober is "ZDF Fernsehgarten on tour" te zien vanuit Wittenburg en op 19 oktober is de volgende herfstshow van "ZDF Fernsehgaren on tour" te zien.
 • Simon Broch is Sommerhitkönig 2021
  "Ich hab einen traum", zo luid één van Simon Broch zijn eigen songs. En deze zomer ging een grote droom van de Schlagerzanger uit het Zwitserse Luzern in vervulling toen hij als kandidaat voor de "Sommerhitkönig" talentenjacht in de ARD TV Show "Immer wieder Sonntags" op mocht treden. De fan gemeenschap groeide week na week en de Zwitser werd daardoor ook buiten zijn eigen land bekend. Met zijn krachtige, uitdrukkingsvolle stem en de passende titel "Etwas Sommerglück" veroverde hij de harten van de tv kijkers zozeer zodat hij in de finale op mocht treden. Tijdens de finale won Simon Broch met 73% van de stemmen en werd daarmee "Sommerhitkönig 2021".
 • Uitzending gemist: Immer wieder Sonntags
  De ARD zond gisteren, 19 september, de 12e en laatste live uitzending van "Immer wieder Sonntags" in 2021 uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 23.59u. op 26-9-2021 zien.Stefan Mross presenteert o.a. de volgende artiesten:Patrick Lindner Rosanna Rocci & Luca Rocci Michael Holm Dorfrocker Sigrid & Marina Heinrich del Core Beatrice Egli Eric PhilippiOp zondag 3 oktober word nog de "Best of 2021" uitzending door de ARD uitgezonden.
 • SCHLAGERBURO SCHLAGERNIEUWSFLITSEN
  Kerstin Ott is gisteren, 17 september, met haar nieuwe album "Nachts sind alle Katzen grau" op de 3e plaats van de officiële Duitse album charts binnen gekomen. Wederom een groot succes voor Kerstin Ott in een week tijd want vorige week zaterdag, 11 september, kreeg ze tijdens "Die Giovanni Zarrella Show" platina voor "Regenbogenfarben".Naast Kerstin Ott mag ook Sotiria zich verheugen over een hele goede charts notering want haar zelf geschreven album "Mein Herz" kwam gisteren de officiële Duitse album charts binnen op de 6e plaats.In navolging van Beatrice Egli die de hoogste berg, de Matterhorn (4478 m.) van Zwitserland beklom, wil ook Andreas Gabalier een berg beklimmen, en wel de Großglockner (3798 m), de hoogste berg van Oostenrijk. De beklimming vind dit weekend van 18 en 19 september plaats als het weer geen roet in het eten gooit.Op 9 september werden voor de 21e keer de “Amadeus Austrian Music Awards” in 14 categorieën uitgereikt. Melissa Naschenweng was één van de optredende artiesten. Zijzelf was drie keer genomineerd voor een “Amadeus Austrian Music Award” en wel in de categorieën “Schlager/Volksmuziek”, “Album van het jaar” en “songwriter van het jaar. Ze won deze avond de "Amadeus Austrian Award" in de categorie "Schlager/Volksmuziek" en in de categorie "songwriter van het jaar" voor haar song "Traktorführerschein".
 • Santiano kondigt met "Wenn die Kälte kommt" nieuw album aan
  Met de titel "Wenn die Kälte kommt" kondigt Santiano het gelijknamige nieuwe album aan. Charts records voor de eeuwigheid, evenals uitverkochte concert tournees door de grote arena's van het land en ontelbare goud- en platina bekroningen. Het succes van Santiano is een fenomeen in het Duitse muzieklandschap. Nu staat het vijfde studio album van de giganten van de shanty rock voor verschijning, en de verwachtingen zijn groot. Juist op een keerpunt waarin muziek toenemend digitaal en sneller word, breekt Santiano bewust met deze trend en presenteren een muzikaal concept, via het verloop van het gehele album. Vier jaar wachten de fans al op nieuwe songs en die zullen nu eindelijk te horen zijn: "Wenn die Kälte kommt" luid de titel van de eerste single en ook het komende album - en de titel is het thema voor het gehele nieuwe werk. Santiano is geen twee seconden nodig om hun fans te laten zien op wat voor album ze kunnen rekenen. Vanaf het eerste ogenblik barst "Wenn die Kälte kommt" uit met een krachtige sound en echte rock. Het thema wat Santiano met de single en het gehele album aangenomen hebben is de zoektocht naar het meest noordelijkste deel van onze planeet. De verovering van het eindeloze ijs en de wil om de uiterste grenzen van de wereld te bedwingen. Santiano liet zich niet alleen historisch inspireren over de avontuurlijke reizen in de noordelijke ijszee in hun liederen, want nog maar een paar weken geleden begon de pool onderzoeker Arved Fuchs aan zijn "Ocean Change"-missie naar het noorden. De band ontmoette hem op zijn schip in Kiel en ondersteunde zijn onderzoeksreis met als doel het eeuwige ijs te begrijpen en te behouden. De uitdagingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd zijn anders, en toch hebben we net zoveel vechtlust en nieuwsgierigheid nodig als de mannen die erop uit waren om de eersten te zijn op het noordelijkste punt van de wereld.Met "Wenn die Kälte kommt" slaat Santiano wederom een brug tussen de geest van de vroegere zeelieden en onze moderne tijd. Muzikaal en thematisch slepen ze ons mee in de strijd met de sublieme en wrede natuurkrachten. "Wenn die Kälte kommt" is een hit in het werk van de vijf Noormannen, en toch slechts een eerste stap en een vooruitblik op wat ze de komende weken en maanden voor ons hebben gepland.
 • Leonard met de single "Wehende Fahnen" van start
  Leonard zijn nieuwe single heet "Wehende Fahnen" en start daarmee de countdown van zijn nieuwe album "Lachen und weinen" wat op 24 september verschijnt.Met de single "Bis der Teufel sich verliebt" heeft Leonard ons deze zomer al een schitterende liefdesverklaring gebracht. De titel stond wekenlang in de radio- en dj-charts succesvol genoteerd en zorgde voor zin in meer van de zanger. Met het album "Lachen und weinen" zullen er vanaf volgende week vrijdag 24 september snel nieuwe liederen van Leonard zijn. Vooraf zorgt de single "Wehende Fahnen" voor plezier en aandacht. Een Zwitsers Schlagerlied wat zeer onderhoudend is.Het nieuwe album "Lachen und weinen" bevat 13 nieuwe titels. De titels bewegen zich tussen de twee uiterste emotionele polen 'lachen en huilen'. Van de schitterende "Hymne unseres Lebens" naar de emotionele titelsong "Lachen und weinen" tot aan de song "Wehende Fahnen", wat het in zich heeft een hit te worden. Een krachtig lied wat plezier en moed geeft.
 • Chris Cronauer zingt "Ich lass dich nie mehr los"
  Chris Cronauer presenteert de videoclip van zijn nieuwe single "Ich lass dich nie mehr los."Afgelopen zaterdag, 12 september, vierde Chris Cronauer de tv première met "Ich lass dich nie mehr los" in "Die Giovanni Zarrella Show". De single is van zijn nieuwe album "Dankbar" wat op 11-02-2022 verschijnt.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.